Erlend Bratland

姓 名:Erlend Bratland
英文名: Erlend Bratland
国 家:欧美

9548
粉丝
138
歌曲
56
专辑
56
评论

Tenk deg at du lukker øynene og tar et dypt pust. Det er femten sekunder til du skal ut til en fullsatt sal, et kritisk dommerpanel og ikke minst hjem i stuene til en fjerdedel av hele Norge. Det er ditt livs sjanse, en sjanse som bare kommer en gang i livet og du er seksten år. Pust ut.
Det krever mye mot å gjøre det Erlend Bratland presterte den 9. mai tidligere i år. Det er bare en vaskekte artist som går ut i finalen av Norske Talenter og leverer varene slik han gjorde. Selv hevder han at han bare var middels nervøs og lykkelig over “bare” å ha kommet til finalen.
Vinnerlåten “Lost” gikk rett i gjennom ruta og inn i de norske hjerter. Halvannen uke etterpå var Erlend Bratland nummer én på VG-lista topp tjue.
Født den 27. oktober 1991 (ja, plata kommer ut på bursdagen hans) er Erlend en ekte vestlands-gutt, født på Stord, oppvokst på Husnes i Kvinnherrad og bosatt i Haugesund. Musikkinteressen stammer fra “husmorballadene” moren spilte mens hun vasket huset! Erlend sang gladelig med, og oppdaget at han hadde en fin stemme for rolig musikk. At han senere skulle få sansen for metall, og da spesielt Marilyn Manson, var det neppe noen som hadde trodd der Erlend svinset etter moren med vaskekosten. Hans første rolle var hovedrollen i musikalen “Oliver Twist” hjemme på Husnes. En stjerne var i emningen.
Blant Erlends inspirasjonskilder nevner han først og fremst Jan Werner Danielsen, men også Celine Dion og Amy Lee fra heavy-gruppa Evanescence. Det var tydelig at han hadde tatt et steg videre i musikalsk retning da han meldte seg på UKM (Ungdommens Kulturmønstring) i Haugesund. Med julelåta “O Holy Night” nådde han helt til landsfinalen i Trondheim, og da han så en annonse for “Norske Talenter” var veien mellom Haugesund og Bergen (der audition ble holdt) kort. Bare noen få uker etter var Erlend blitt et navn og ansikt hele Norge kjente igjen.
For Erlend stakk seg ut i positiv forstand. Blant sjonglører, steinknusere, turnere og rappere. Gutten med den fargerike klesstilen. Hårfarger i alle regnbuens farger. Og ikke minst: en stemme fra en annen verden. Det var vanskelig å ikke bli rørt av Erlends sang på TV 2, våren 2008. Da han gikk av med seieren etter å ha sunget den nederlandske artisten Anouks låt, “Lost”, var det ikke bare hele Norge, men også deler av utlandet som fikk øyne opp for fargeklatten. Kjendisbloggeren Perez Hilton i Hollywood skrev rosende ord, og kalte Erlend for sin dobbeltgjenger! Slikt fører til klikk på internett…
Nettopp stilen til Erlend ble heftig omtalt av både media, dommerpanel og menigmann. Selv trekker han på skuldrene over alt oppstyret. Stilen har han hatt i tre/fire år allerede og han har ingen planer om å skifte den ut. Han liker nemlig å farge håret, han liker å sminke seg og liker piercing. Punktum. En av Erlends andre hobbyer er å bake kaker, med marsipankake som favoritt.
Ikke lenge etter at seieren i Norske Talenter var i havn, ble en platekontrakt med Sony BMG og en management-avtale med Playroom undertegnet. Som tidligere nevnt spratt “Lost” til topps av VG-lista, en skjebne den delte med andresingelen “Still Water” som ble sluppet i september. To nummer én på under fem måneder må være, om ikke rekord, så i hvert fall temmelig sensasjonellt for en sekstenåring. Sommeren ble brukt på turné rundt om i Norge, en erfaring Erlend satte veldig pris på, før platestudioet ventet.
“True Colors” summerer på mange måter opp Erlends musikalske interesser. Her finner du personlige tolkninger av kjente låter, samt nyskrevet reportoar. Her finner du Joni Mitchells “River” side om side med Nirvanas “Heart-Shaped Box”, og en fantastisk versjon av Peter Gabriels “Here Comes The Flood” (en av Erlands favoritter). De nyskrevne låtene på plata er ført i pennen av Laila Samuelsen, som for eksempel andresingelen, “Still Water”. Det blir også et (selvsagt) gjenhør med vinnelåta, “Lost”. Albumet er produsert av Jørn Dahl (Sissel Kyrkjebø, Bertine Zetlitz, Venke Knutson, Maria Arredondo, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Lene Marlin) i Disclab Studios i Oslo.
Det er ikke hver dag et talent av Erlends format kommer rekende på en fjøl. Debutanten har allerede rukket å bevise at han er en artist og formidler av format, og med “True Colors” fjerner han den siste rest av tvil. Ti overbevisende sanger tolket på et høyst personlig vis. Erlend Bratland er kommet for å bli.

Erlend Bratland的留言板

Erlend Bratland的热门专辑

猜您可能喜欢的歌手