Melissa Horn

姓 名:Melissa Horn
英文名: Melissa Horn
国 家:欧美

9548
粉丝
138
歌曲
56
专辑
56
评论

Melissa Horns musik förmedlar en ungdomlig svärta med en glimt i ögonvrån. Något som smått karaktäriserar henne själv. Hon är 21 år, uppvuxen i Stockholm och skriver musik på svenska. Den 30 april debuterar hon med albumet ”Långa nätter” där hon för svensk vistradition vidare med akustiska produktioner och texter som berör.
I en ensam spotlight framför tusentals Peter LeMarc-fans – så påbörjade Melissa Horn sin artistkarriär som gästartist på hans uppmärksammade höstturné 2007. Den starka responsen från publiken som inte ville sluta applådera blev startpunkten för arbetet med debutalbumet som fått titeln efter första singeln ”Långa nätter”.
– Det känns som att jag skapat materialet till den här skivan under en lång period. ”Långa nätter” är en av de första låtarna jag skrev. Jag gick på gymnasiet och blev tillfrågad att spela en egenskriven låt på en föreställning vi hade på Cirkus. Jag glömmer aldrig den respons jag fick av publiken den kvällen. Det var nog då jag för förstod att jag ville göra det här på riktigt.
Den direkta känslan i text och melodi har varit utgångspunkten i produktionen tillsammans med producenterna Lasse Englund och Jan Radesjö där musiken får utrymme att tala för sig själv. I slutet av inspelningsperioden skrev Melissa duetten ”Som jag hade dig förut” – en låt som kändes för stark för att lämna utanför albumet trots att det var i slutskedet av produktionen. Låten presenterades för en duettpartner som svarade ja direkt. Det var Lars Winnerbäck.
– Lars Winnerbäck är den svenska artist som jag lyssnat mest på under alla år. Han är en otrolig textförfattare och artist och det känns nästan lite overkligt att han ville gästspela på min skiva. Hans idéer och engagemang gjorde att låten verkligen hittade hem.
Att skriva på svenska har varit en självklarhet från det att hon fick en gitarr i konfirmationspresent och började komponera. Kanske kommer en del av inspiration från mamman och jazzsångerskan Martiza Horn.
– Jag samlar på mig rader, som små dagboksanteckningar, och de hör ofta ihop med en ljudslinga. Språket är viktigt och varje rad har sin betydelse.

Melissa Horn的留言板

Melissa Horn的热门专辑

猜您可能喜欢的歌手