Ali Negash

姓 名:Ali Negash
英文名: Ali Negash
国 家:欧美

9548
粉丝
138
歌曲
56
专辑
56
评论

Navnet Negash Ali kom for alvor på det danske hiphop-publikums læber i 2008. Som 17-årig rapper og det yngste medlem af den succesfulde gruppe Majors blev han i årets løb kastet direkte ind i rampelyset med en omfangsrig albumudgivelse og Danmarksturné samt store optrædener på bl.a. årets Roskilde Festival og Europas to største hiphop festivaler; Splash og Hip Hop Kemp. En stor mundfuld for en ung kunstner, hvis man da ikke lige er udstyret med et helt særligt talent som i Negash Alis tilfælde. Et talent som nu vil indvie danskerne i en meget personlig og utraditionel historie i form af ”Asmarino” – debutalbummet fra ét af de største håb den danske hiphop-scene har fostret.
I 1990 pakkede Sefia Ahmed Ata sine tasker i en alder af blot 16 år og flygtede fra Eritrea til Danmark. Som højgravid og mor til datteren Monna på 1 år drømte hun om en bedre tilværelse i Europa langt væk fra de blodige konflikter mellem Eritrea og Etiopien, som indtil da havde kostet mange af hendes landsmænd livet. Sefias mand - og far til både Monna og hendes ufødte barn - blev tilbage i hjemlandet, da hun steg ombord på flyet til Danmark. Samme år blev Negash Ali Abdella født på Hørsholm Sygehus og i Sandholmlejren - som de følgende 3 år frem udgjorde omgivelserne for familiens ophold i Danmark - voksede Negash op blandt mange forskellige nationaliteter, som alle havde dét til fælles, at de var flygtet fra et krigshærget hjemland i håb om, at Danmark kunne give dem nogle trykke rammer og et tag over hovedet.
Efter 3 år i Sandholmlejren og 2 år på et asylcenter i Odder ved Århus lykkedes det endelig i 1995 for Negash og familien at få opholdstilladelse i Danmark. At bytte det blot 8 kvadratmeter store værelse med køjesenge og den trivielle hverdag i asylcentret ud med en lejlighed i Århus V var en stor omvæltning for Negash, som på samme tid blev genforenet med sin far og stod til at skulle begynde i en dansk folkeskole. Indtil da havde al kommunikation på asylcentrene foregået på henholdsvis engelsk og det eritreanske modersmål tigrinya, så den unge Negash stod foran en stor udfordring i form af det danske sprog. Det skulle dog hurtigt vise sig, at både sprog og skolearbejde forekom ham problemfrit og i stedet for at rode sig ud i en masse småkriminalitet, som mange af sine jævnaldrende kammerater gjorde det op gennem de tidlige teenageår, kastede Negash sin lidenskab på bøger og musik - specielt soul og hiphop efterlod et stort indtryk hos ham.
I de seneste år har Negash Ali brugt det meste af sin tid ved skrivebordet på sit værelse i Frydenlund-kvarteret i Århus V med et par høretelefoner og en pen ved hånden for at nedfælde sine historier og hverdagsbetragtninger i rim. Med disse historier og en helt unik stemme som instrument har det ikke taget ham lang tid at overbevise den danske hiphop-scene om sine særlige evner på mikrofonen. Evner som for alvor fik set dagens lys i forbindelse med Majors projektet i 2008. ASMARINO Negash Alis debut som solokunstner har fået titlen ”Asmarino” og er først og fremmest et ualmindeligt spændende visitkort fra en stjerne i svøb samt et vidnesbyrd om Negash.. fascinerende baggrundshistorie og store talent som rapper. Asmarino er betegnelsen for en person med tilknytning til Asmara – hovedstaden i Eritrea - hvor Negash.. familie stammer fra. Netop familien udgør en stor del af Asmarinos tekstunivers, som også omhandler livet og opvæksten som barn af afrikanske flygtninge i Danmark samt berører emner som rastløshed, motivation, social ulighed og skoletræthed. Alt sammen leveret med en erfaren rappers flow, og en stemme der brænder sig fast i hukommelsen.
Albummet er produceret af bl.a. Static, Pitchshifters, Providers, Noize, Madness4Real og Louis Winding, som alle bidrager til et meget nuanceret og stemningsfyldt lydbillede, der hovedsageligt tager afsæt i Negash Alis forkærlighed for soulmusikken. ”Asmarino” udkommer den 2. marts, 2009 på City Hall Music/Playground Music.
INFO/KONTAKT LABEL/MANAGEMENT CITY HALL MUSIC
Rasmus Brandt Lauridsen
Mail: me@natill
Tlf: +45 51505155
cityhallmusic
PLAYGROUND MUSIC
Martin Møller Mail: martinm@playgroundmusic
Tlf: +45 33143320
Mobil +45 51924401
playgroundmusic

Ali Negash的留言板

Ali Negash的热门专辑

猜您可能喜欢的歌手