Szekeres Adrien

姓 名:Szekeres Adrien
英文名: Szekeres Adrien
国 家:欧美

9548
粉丝
138
歌曲
56
专辑
56
评论

Szekeres Adrien Egerben született,1973. október 6-án. Az aktívan eltöltött gyermekévek után a tiszta szemű kislány komoly terveket sző. Számos szavaló- és énekverseny győzteseként, tanárai bátorítására jelentkezik az ország egyetlen irodalmi-drámai tagozatos gimnáziumába, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba. Felvételt nyer,mellyel addigi életének legnagyobb álma válik valóra. Gyönyörű 4 évet tölt el Szentesen. Az iskola szellemisége nagyban befolyásolja gondolkodásmódját és a művészetekkel való kapcsolatát. 1991-ben a gimnáziumot képviselve kimagasló teljesítményt nyújt az Erkel Diák Ünnepeken. Magánének kategóriában 1.helyezést szerez és neki ítélik a fesztivál nívó díját, valamint egy különdíjat is. Az érettségi vizsgái után1992-ben búcsúzik Szentestől.
Új álmokat dédelget szívében az egri leányka. Érzi, hogy tehetségét igazán a zenében tudja kibontakoztatni. 1992 őszétől Sík Olga növendékeként indul meghódítani a fővárost. Az ezt követő néhány évben számos énekversenyen és fesztiválon méretteti meg magát. Egy ilyen alkalommal beleszeret hangjába a kitűnő muzsikus Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője és 1995-ben meghívja állandó vendégnek zenekarába. Angol és magyarnyelvű albumaikon rendszeresen hallható egy-egy gyöngyszem Adrien tolmácsolásában.
Az igazi nagy siker azonban még várat magára, bár szárnypróbálgatásaira a Magyar Rádió Zenei Osztályán is felfigyelnek és 1996-ban eMeRTon díjjal jutalmazzák.
1997 elején egy jazz-zenészekből álló zenekarral funky zenét játszik, amikor egyik koncertjükön Erdélyi László ámulattal hallgatja -ahogy ő fogalmaz- a „pici nőt nagy hanggal“. Megismerkedésük után hamar lázas munkába kezdenek. Az első közösen elkészített felvétel után a Sony Music azonnal szerződést ajánl egy nagylemezre. Az országos ismertség már nem sokáig várat magára. Az 1997. júliusában megjelent Szebb holnap c. lemezzel Adrien különleges, erőteljes mégis érzelemdús hangja sok ember szívét meghódítja. Az Unisex sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy -szinte példátlan- a lemezről 5! dalt tűznek műsorukra a különböző rádióállomások (Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra). 3 dalhoz forgatnak videoklipet.
Adrien boldogsága hamarosan teljes lesz. 1998. augusztus 1-én örök hűséget fogad a kiváló zeneszerzőnek Kiss Gábornak az egri Bazilika falai között. Mivel zenei téren is nagy közöttük az összhang, az Unisex 2. lemezét már Gábor irányításával készítik el 1999-ben. Folytatódik a sikersorozat,a slágerlistákon 4 dal szerepel a „Csoda az élet“ c. albumról (Hív a nagyvilág, Játssz velem, Csoda az élet, Jön 2000). Minden dalhoz videoklip készül. Igazi kitüntetésnek számít,hogy felléphetnek a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten 2OO ezer ember előtt. Még ebben az évben az „Év énekesnője“ díjjal jutalmazzák Adrient a közönség szavazatai alapján. 2OOO nyarán mégegyszer fellépnek a Kapcsolat koncerten és a Budai Parkszínpadon önálló esttel szórakoztatják a nagyérdeműt. A zenekaron belül emberi problémák sokasodnak és Adrien úgy dönt, nem folytatja a közös munkát Erdélyivel.
2OO1-ben kiadót vált és megjelenik első szólólemeze „Futok a szívem után“ címmel, a Tom-Tom Records gondozásában. A dalok ,Adrien zeneiségének lírai oldalát hangsúlyozzák. A családias hangulatú kiadóval 3 dalt másolnak ki kislemezre a rádiók számára (Futok a szívem után, Túl késő, Forróbb a nyárnál) 2 dalhoz készül videoklip.
Az énekesnő hangját új mestere: Kővári Judit csiszolja még tökéletesebbé.
A könnyűzenei élet élvonalában eltöltött 6 év után 2002 őszén elvonul a nyilvánosság elől, majd 2003.április 12-én életet ad első gyermekének: Kiss Csillag Jázminnak. Ezekben a hetekben férje és szövegírótársa Simon Attila megajándékozzák -az élete legszebb hónapjait élő kismamát- egy csodálatos dallal, melyhez partnerként Dobrády Ákost kérik fel. A Híd a folyót c. dal és a hozzá készült videoklip 2004. márciusában a slágerlisták élén debütál és tündöklése közel egy évig tart, így nem hangzatos újságcikkeknek kell, hogy emlékeztessenek Adrien létezésére. A nagy siker ellenére nem készít új önálló nagylemezt.
2004 augusztusában kiderül, hogy újra gyermeket hord a szíve alatt. 2005. március 15-én világra hozza második kislányát Kiss Emília Grétát.
Gyermekei mellett boldog és büszke házasságára, valamint a harmóniára, melyet évek óta sikerül megőrizniük.
2005 tavaszán pici babájától csak rövid időre szakad el, hogy átvegye a Jakab Líra díj II. helyezettjének járó elismerést. Még ebben az évben ő lett az Arany Európa Művész díj nyertese az előadóművészi kategóriában. Szinte természetes, hogy újra lemezszerződést kap (EMI/Private Moon Records) és férjével elkezdik a stúdiómunkálatokat. 2005. őszén jelenik meg az oly régóta várt Szekeres Adrien album, "Olthatatlanul" címmel. Az első dal, amit a közönség megismerhet az „Engedd hát…“, melynek zenéjét Kiss Gábor, szövegét pedig Ő maga írta.
A lemezbemutató koncertre 2006 május 25-én kerül sor a Thália Színházban, melyena 20 tagú szimfónikus kísérettől Adrien dalai még nagyobb élményt nyújtanak a közönség számára.Ez az este egyben a premierjét is jelenti Nagy Tibor és Turczi István „Kikötők“ című dalának, melyet Gáspár Lacival énekel és ami később hónapokon át szerepel a rádiók játszási listáján előkelő helyen.A rádióhallgatók szavazatai alapján a Danubius és a Juventus rádióban is a 2006-os év dala lesz.Még ebben az évben december 10-én ismét a Thália Színház színpadára lép, a májusihoz hasonlóan nagyzenekari kísérettel.A nagysikerű koncert után a közönség minden tagja egy mini „ Karácsonyi dalok“ című albumot kap ajándékba, amelyen Adrien a legkedvesebb karácsonyi dalait énekli.2007 tavaszán az Magneoton mTon kiadóval köt lemezszerződést.A közös munka az „ Olyan , mint Te…“ című dallal indul, amelyhez egy különleges és néhol meghökkentő klip is készül.
2007. október 19-én megjelenik az Olyan, mint Te című album, mely 5 hét alatt Aranylemez lesz. Az Olyan, mint Te című dal 2007-ben a legtöbbet játszott magyar dal a rádiókban.
2007. november 18-án nagyszabású teltházas lemezbemutató koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, mely hatalmas sikert arat. A koncert után napokig áradnak a rajongók kedves, köszönő levelei.
2008 év elején Piszkos Tánc című dalával benevez az Eurovíziós Dalfesztivál Magyar Nemzeti Döntőjére, ahol a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb produkciót nyújtja.
2008 tavaszán felkérést kap Gát György és Uzsák János rendezésében, angol–magyar koprodukcióban készült, áprilisban bemutatásra kerülő animációs film, a Kis Vuk főcímdalára, melyet Som Krisztánnal énekel.
2008 nyarán az Olyan, mint Te című album eléri a Platinaminősítést.

Szekeres Adrien的留言板

Szekeres Adrien的热门专辑

猜您可能喜欢的歌手